Stadgar

Stadgarna är bostadsrättsföreningens grundläggande regler. Det är föreningsstämman som beslutar om stadgarna. De ska vara registrerade hos Bolagsverket och är därför en offentlig handling. Stadgarna innehåller information om:

• föreningens namn
    • föreningens ändamål och verksamhet
    • styrelsens säte
    • avgifter som medlemmarna ska betala
    • antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter samt hur länge uppdragen ska gälla
    • när och hur kallelsen till föreningsstämman ska ske och hur
    • vilket ansvar föreningen respektive bostadsrättshavaren har för underhåll och reparationer
    • hur underhållet av föreningens hus ska säkerhetsställas

Här nedan kan du läsa och ladda ner stadgarna för Skintebodalens Bostadsrättsförening i pdf-format.