Samfällighet

Stora Samfälligheten

Föreningen är en av Sveriges största samfällighetsföreningar och har totalt 481 medlemmar bestående av 479 radhusägare, en representant för BRF samt en från Göteborgs Stad.  Ca 2 500 boende är anslutna till SSF som äger de gemensamhetsanläggningar som finns i området.

Delsamfälligheterna

Skintebo Samfällighet (SSF) är indelat i åtta delsamfälligheter med egna styrelser.

Varje delsamfällighet ansvarar för sitt närområde, förvaltar lekplatser, gräsmattor, träd och buskar samt anordnar städdagar.

Delsamfälligheternas styrelser utser ledamöter som tillsammans bildar styrelsen för Skintebo Samfällighets-förening (SSF).

Alla boende i Skintebo är medlemmar i SSF och som bostadsrättsinnehavare är man medlem via Skintebodalens BRF, som i sin tur är delägare och medlem i stora samfälligheterna tillsammans med alla radhusägare.

Att vara medlem i Skintebo Samfällighet innebär att du tillsammans med oss

andra, äger och har ansvaret för en del av Skintebo. Alla är vi delägare i områdets samlingslokaler, förråd, verktyg, garage, lekplatser, gångbanor, gräsmattor, ute-

belysning, vatten- och avloppsledningar och så vidare.

Samfälligheternas uppgift är att  tillgodose sina medlemmars gemensamma bästa. Varje enskild medlems intresse ska även beaktas i skälig omfattning.

Du kan hjälpa till att utveckla området genom att medverka på städdagarna, stämmorna, vara med i en styrelse eller komma med förslag. På de årliga stämmorna (vår och höst) har alla medlemmar möjlighet att delta och påverka vilka beslut som tas. Motioner ska lämnas in i god tid (augusti för höststämman och februari för vårstämman)

Läs mer om samfälligheten och området på www.skinteboportalen.se